Dejavnost

Naša dejavnost zavzema tesarska, krovska, kleparska in tudi manjša gradbena dela.

Sem spada naprava novih najzahtevnejših in tudi enostavnih lesenih ostrešij, pokrivanje strešin z različnimi kritinami (Tondach, Creaton, Bramac, Prefa, Tegola Canadese in IKO, Esal, Gerard, Isola, Lexan, polikarbonatne kritine…), naprava raznih lesenih pergol, garaž, brunaric, lop in nadstrešnic, izvedba suhomontažnih del sistema Knauf in Rigips, ter vsa dela povezana s streho in ureditvijo podstrešnih prostorov. Pokrivamo tudi ravne strehe (Bauder, Sika …). Izvajamo tudi montažo VELUX in drugih strešnih oken.

Od leta 2001 izdelujemo tudi lesene hiše.

 

Naši delavci so usposobljeni za vsa dela povezana s streho, tako, da nismo odvisni od drugih podizvajalcev. Dela tako potekajo nemoteno in brez nepotrebnih zastojev.

Zaradi potrebe investitorjev, velikokrat prevzamemo tudi gradbena dela, katera so potrebna pri raznih nadzidavah obstoječih hiš. Najamemo zanesljive kooperante, s katerimi sodelujemo in imamo dobre izkušnje. Tako investitorju ni potrebno usklajevati različna dela z različnimi izvajalci, ampak mi prevzamemo celotno investicijo ter koordiniramo vsa pogojena dela.

Zadnjih 15 let pa se ukvarjamo tudi z gradnjo lesenih hiš. Naša izvedba je skeletna, se pravi, da postavimo nosilne sohe in ostrešje, v zunanje stene damo vmesne pokončne plohe različne širine, ki jih nato zapolnimo z izolacijo, zaključimo pa z notranjimi in zunanjimi ploščami. Vsako leseno hišo naredimo po individualnem projektu in po želji kupca. Možno je torej narediti hiše različnih oblik in dimenzij. Sama sestava zunanjih sten, fasade, kritine, oken, izvedba kleparskih del, je lahko od hiše do hiše različna in se prilagodi potrebam in željam investitorja. Na Vašo željo pa lahko s pomočjo kooperantov naredimo tudi talno ploščo, uredimo okolico in izvedemo vsa inštalacijska dela. Torej nudimo tudi izvedbo hiše na ključ.

V začetku smo uporabljali predvsem izolacijo iz steklene volne, zdaj pa že kar nekaj let uporabljamo izključno celulozno izolacijo Trendisol, kjer so toplotne izgube minimalne. Za potrebe vpihovanja te izolacije, imamo stroj za vpihovanje in strokovno usposobljen kader. V ta namen sodelujemo s avstrijskim podjetjem ISOCELL. Med sabo si izmenjujemo izkušnje na terenu, tako, da smo vedno na tekočem z novitetami in raznimi problemi, ki se pojavljajo pri gradnji. Naš cilj je, da vsako hišo naredimo kar najboljše, vedno damo narediti tudi test zrakotesnosti, kar je v novejši gradnji poleg debeline in izbora izolacije, ključnega pomena za poznejše dobro in prijetno bivanje v hiši.

Bivanje v leseni hiši je prijetno in zdravo, saj je v njej dobra bivalna klima.

Gradnja lesenih hiš je hitra, varčna in zagotavlja najboljšo toplotno izolacijo. Naredimo jih v roku 60 do 90 dni, na že pripravljeno temeljno ploščo.